Zatvori ( ESC )
Click to open sidebar

We are small but passionate team of creative people from all aroud the world.

We focued on making process of awesome digital content easier for real clients.

Read more about the team

Close ( ESC )
NAJAVA: “Okupirani bioskop”

NAJAVA: “Okupirani bioskop”

OFF Novi Sad i 16. Filmski Front – Međunarodni festival kratkometražnog filma organizuju projekciju dokumentarnog filma “Okupirani bioskop”.

Prvi put od svog osnivanja u januaru ove godine, udruženje OFF Novi Sad, koje promoviše angažovanu, aktuelnu i autorsku umetnost upriličiće projekciju filma u okviru druge kulturno-umetničke manifestacije. Dokumentarni film “Okupirani bioskop” biće prikazan u okviru Filmskog Fronta, internacionalnog festivala kratkometražnog filma.
Film rediteljke Senke Domanović, “Okupirani bioskop”, biće prikazan trećeg festivalskog dana, 27. oktobra od 18.00 časova” u bioskopskoj sali Kulturnog centra Novog Sada. Film prati “okupaciju” napuštenog bioskopa Zvezda u centru Beograda od strane mladih filmskih radnika koja je započeta novembra 2014. Filmadžije su ovim činom pokazali nezadovoljstvo stanjem na domaćoj kulturno-umetničkoj sceni, na kojoj je sve češćom pojavom multipleksa smanjena zastupljenost nezavisnih produkcija, dok se manji bioskopi masovno zatvaraju. Slično je bilo i sa Zvezdom koja je višegodišnjim neodržavanjem dovedena u prilično loše stanje. Ipak, Zvezda od 2014. do danas aktivno radi pod upravom filmskih radnika. Uprkos nerešenim vlasničkim i legalnim pitanjima projekcije su gotovo svakodnevne, a publike ne manjka.

“Okupirani bioskop” premijeru je imao na beogradskom Beldocsu, nakon čega je prikazan na mnogim festivalima u zemlji i inostranstvu, a na najznačajnijem festivalu u regionu, Sarajevo film festivalu bio je u glavnoj takmičarskoj konkurenciji.

16. Filmski front koji se ove godine održava od 25. do 28. oktobra, u svoj prateći program uvrstio je i selekciju dugometražnih dokumentarnih filmova nazvanu “DokuFront”, u okviru koje OFF Novi Sad i predstavlja “Okupirani bioskop”. Ulaz na projekciju filma kao i na ostatak festivalskog sadržaja je besplatan. Projekciji će prisustvovati i autorka filma Senka Domanović, koja će nakon filma razgovarati sa publikom.

Više informacija