BUDI OFF: Isključi se sa pokretne trake

Da li smo izgubili moć da procenimo šta je dobro? Da tačno odredimo šta je komercijalno? Alternativno? Šta je zabavnog karaktera, a šta je elitistička kultura? Šta je angažovani teatar? Ko sve može da bude autor? I da li postoji nešto između ili sve delimo na koncerte simfonijskog orkestra u Beogradu i srednjoškolskog pank benda iz Zaječara? Možda smo se ulenjili i bolujemo od od nepostojanja kritičkog mišljenja? Možda nam je komfor naših fotelja nametnuo komformizam? Možda smo svi samo deo celine, deo mase koja izgleda, misli i vidi isto. A biti bez identiteta znači ne konzumirati kulturu, ne maštati, ne zanositi se, ne verovati, ne sanjati, ne želeti, nemati potrebu da promeniš svet oko sebe.

Umetnost treba da postavlja pitanja i zadire u najskrovitija mesta naše duše i razuma. Da nas tera da donosimo zaključke i debatujemo na temu. Takva umetnička dela želimo. Tome težimo i tome se nadamo. Iz takvih potreba osnivamo OFF NOVI SAD. I kažemo:

Odjavi se! 
Isključi se sa tog koloseka!
Idi neobeleženom stazom.
Budi slobodan.
Nezavistan.
Svoj.
Drugačiji.

BUDI OFF!

OFF podržava sve one koji misle drugačije, sve one koji postavljaju pitanja, one koji osećaju, koji prenose i donose promene.

OFF ima misiju tokom koje će nastojati da afirmiše upravo autorsku, angažovanu, aktuelnu i alternativnu umetnost.

OFF će u okviru ostvarivanja svojih ciljeva organizovati čitav niz događaja namenjenih onima koji u umetnosti vide nešto više od zabave, a to je mogućnost za izražavanje, bunt i promene.

OFF alternativnim umetnostima i umetnicima želi da vrati snagu, moć i kredibilitet u društvu i osnaži talas mogućih pitanja i odgovora.

OFF želi da bude dostupan svima i da stvori novu publiku spremnu da se bavi angažovanom i alternativnom kulturom.

Ništa nam drugo ne preostaje nego da sami stvaramo ono što želimo da vidimo.

Budi off – isključi se da bi se uključio u nešto sasvim novo…