DATUM

11. i 12. DEC 2019.

VREME

18:00h

LOKACIJA

Arena Cineplex

Udruženje OFF Novi Sad, koje je do sada Novosađanima upriličilo projekcije desetine filmskih hitova iz Srbije i regiona kao i prošlogodišnje izdanje Dana izraelskog filma, Vas poziva na ovogodišnju manifestaciju “Dani izraelskog filma”  koja će se u saradnji sa Ambasadom Izraela u Beogradu održati 11. i 12. decembra u bioskopu Arena Cineplex.

Iako su Dani izraelskog filma u Beogradu praksa već godinama, novosadska publika do prošle godine nije imala priliku da vidi najbolja ostvarenja ove novije, ali vrlo plodne kinematografije. Ove godine nastavljamo saradnju uspostavljenu prošle na izuzetno uspešnim prvim Danima izraelskog filma pa će 11. i 12. decembra u salama bioskopa Arena Cineplex biti prikazano dva uspešna ostvarenja izraelske kinematografije.

Prvog dana će biti prikazan najgledaniji izraelski film u protekle tri decenije, komedija “Bilo im je suđeno”, debitantsko je ostvarenje Odeda Raza o dvojici kriminalaca koji preživljavaju teroristički napad u Jerusalimu i rešavaju da iz korena promene svoje živote.

Dok će u četvrtak, 12. decembra biti prikazan film “Neka druga priča” iz 2018. godine koji je istinita priča o dvema ženama koje su rastrzane između života u konzervativnim okvirima ortodoksne zajednice i slobodnijeg života. Na putu ka promenama i ispunjenju nailaze na otpor svojih porodica, koje ih ne podržavaju.

Velika je čast nastaviti tradiciju organizovanja ove manifestacije i novosadskoj publici omogućiti približavanje izraelske filmske kulture, a nadamo se da će velika zainteresovanost i za ovogodišnje Dane izraelskog filma dati prostora da se naredne godine oni produže na čitavu nedelju, kakav je to slučaj u Beogradu.


Ulaznice za filmove koštaju 300 dinara i u prodaji su na blagajni bioskopa Arena Cineplex.

Događaj na fejsbuku