DATUM

28. NOV 2018.

VREME

20:00h

LOKACIJA

Gimnazija „Laza Kostić“

Udruženje OFF Novi Sad, koje je do sada Novosađanima upriličilo projekcije desetine filmskih hitova iz Srbije i regiona i organizovalo nekoliko pozorišnih predstava, sada Vas poziva na predstavu “35 kalorija bez sećera” u produkciji Studio Centra iz Beograda. Ova predstava će biti izvedena u sali Gimnazije “Laza Kostić” u četvrtak, 28. novembra sa početkom u 20 časova.

Pozorišna predstava “35 kalorija bez šećera”, rađena je po istoimenoj knjizi naše najčitanije spisateljice za mlade, Jasminke Petrović.

Problem ishrane kod mladih ljudi, posebno kod devojčica, koje u periodu odrastanja, teže da izgledaju kao popularne manekenke sa televizije, dovode do ozbiljnih poremećaja kao što je anoreksija. Ova teško izlečiva, smrtna bolest se najčešće javlja kod mladih ljudi, uzrasta od 12. do 25. godine života i predstavlja sve veći problem u današnjem odrastanju, kada su moda i izgled postali najbitniji faktor u odrastanju većine devojčica. Kod nas, se poslednjih godina beleži sve veći porast ove bolesti, koji se često ne prepoznaje na vreme, pa se otkriva u poodmakloj fazi, kada više nije tako jednostavno lečiti ovakvu vrstu poremećaja.

Jasminka Petrović, spisateljica neverovatnog mladalačkog duha, uspela je ovu tešku temu da predstavi kroz svoju knjigu “35 kalorija bez šećera”, kroz lekoviti humor, koristeći motive dve priče. Jovana i Tara provode zimski raspust kod jedne vesele porodice u Grockoj. I dok okolna brda dremaju pod debelim snegom, a Dunav gleda svoja posla, u kući se odvija prava drama.

Ova predstava je rađena na veoma moderan, duhovit i zabavan način. Junaci su mladi ljudi, koji svojim postupcima tragaju, najpre za otkrivanjem problema, a potom i za rešavanjem istog. Pored glavne teme, odnosno problema ishrane, ova priča promoviše i vrednosti prijateljstva, porodičnog života, ali i osećaja empatije, koja tako mnogo nedostaje mladima, danas.

Predstava ima za cilj da edukuje i upozori mlade ljude, posebno devojčice, na stravične posledice koje nastaju odbijanjem uzimanja hrane, zarad želje da budu mršavije. Predstava je namenjena uzrastu od 12 i više godina i predstavlja najbolji način da današnji tinejdžeri, a i starija publika prepoznaju simptome ovog opakog i teškog poremećaja. Karte za predstavu se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Gigstix-a, a mogu se i rezervisati pozivanjem broja 063/8142277 ili na mejl offnovisad@gmail.com, cena pojedinačne ulaznice iznosi 400 dinara, dok je za grupne posete obezbeđen popust.

Karte u prodaji
Događaj na fejsbuku