DATUM

23. NOV 2018.

VREME

20:15h

LOKACIJA

Gimnazija Laza Kostić

OFF Novi Sad širi područje svog angažmana na pozorište! I to edukativno: primena pozorišne predstave u edukativne svrhe nije novina iz 21. veka, ali Internet nasilje jeste. S obzirom da ovu temu smatramo izuzetno bitnom i aktuelnom, odlučili smo da predstavu „Deca na Internetu 2“ u produkciji Studio Centra dovedemo pred novosadsku publiku 23. novembra od 20:15 časova u sali Gimnazije „Laza Kostić“. Iako je predstava pre svega namenjena deci, odnosno tinejdžerima (preporučena je za uzrast od 12 do 19 godina), pozivamo sve koje tema sajber nasilja zanima i dotiče, a smatramo da smo to svi mi koji koristimo Internet, da svojim dolaskom doprinesu povećanju svesti o ovom problemu. Narativ predstave zasnovan je na istinitim događajima koji su se desili u Srbiji i predočen je kroz omnibus od tri priče (U kandžama, Plavi kit i Uništenje).

 

Kroz teme pedofilije i lažnih profila, zavisnosti od interneta, prevara zarad finansijskih koristi i trgovine dece putem interneta, učesnici predstave su uz autorski tim Studio Centra osmislili priče, kreirali likove i njihove tragične sudbine.

Zaštita dece na internetu je izuzetno važna i u porodičnom okruženju. Treba razmišljati kako svoju decu zaštiti od neprimerenih sadržaja, negativnih efekata i situacija koje mogu da se dese u tom virtuelnom svetu.

 

Zahvaljujemo se Privatna osnovna škola „Tvrđava“ na donaciji uz pomoć koje ćemo realizovati ovo gostovanje.

*Napominjemo da predstava obrađuje istinite događaje, te da stoga nije preporučena osetljivijoj deci ili deci koja su nažalost bila žrtve Internet nasilja.

Vidimo se na OFF pozorišnoj sceni!