DATUM

21. FEB 2019.

VREME

20:00h

LOKACIJA

Cinestar BIG

OFF Novi Sad slavi svoj prvi rođendan i to novosadskom premijerom filma „Teret“! 

Nakon svetski zapaženog dokumentarnog filma „Dubina dva“, reditelj Ognjen Glavonić nastavlja da se bavi temom posleratne 1999, ali u igranoj formi. Iako za osnovu imaju isti događaj, „Teret“ istoriju preispituje na ličnom nivou, stavljajući u centar vozača hladnjače na putu ka Beogradu. Glavnog lika, vozača, tumači regionalna zvezda Leon Lučev, a uz njega u glumačkoj ekipi su i mladi Pavle Čemerikić, Tamara Krcunović, Radoje Čupić,…

„Teret“ je premijeru imao na Kanskom festivalu prošle godine, u okviru selekcije Directors’ Fortnight, a potom je prikazivan na mnogim festivalima širom sveta postavši najuspešniji srpski film u prethodnih pet godina. „Teret“ je poklonike našao i među publikom i među kritikom, a na domaćim platnima prvi put je prikazan na Festivalu autorskog filma, krajem prošle godine u Beogradu. 


  1. februara u 20.00 časova budite uz OFF Novi Sad i iskoristite jedinstvenu priliku da „Teret“ premijerno pogledate u našem gradu, kao i da nakon filma porazgovarate sa rediteljem Ogenjenom Glavonićem.