DATUM

30. avgust 2018.

VREME

20:00h

LOKACIJA

Arena Cineplex

Iako nezvanično, šuškanje da je ocena publike dodeljena filmu Comic Sans na ovogodišnjem Pula Film Festivalu najveća u istoriji festivala sasvim je uverljivo, jer je ocena iznosila čak 4,92! Skoro pa skroz odličan! Pored nagrade publike, četvrti dugometražni film mladog reditelja hrvatskog Nevia Marasovića poneo je čak pet arena u Puli (za najbolju režiju, najboljeg glumca, najbolju sporednu glumicu, najbolju montažu i dizajn zvuka). Da kvalitet ovog filma nije isključivo lokalno prepoznat, pokazuje i nagrada kritike na beogradskom FEST-u ove godine, što je, uz revijalnu projekciju na Bašta festu, ujedno bilo i jedino prikazivanje filma u Srbiji. Zato je OFF Novi Sad tu – film Comic Sans dovodimo u Arena Cineplex u četvrtak 30. avgusta od 20h.

Comic Sans već svojim naslovom nagoveštava komičnu priču, no kao i sam poznati font po kom je nazvan, Marasovićev film nosi i dozu tragikomedije – Alan (Janko Popović Volarić) poznati je dizajner koji nakon neuspešne ljubavi odlazi da oporavi drugi neuspešni odnos – sa svojim ocem Brunom (Zlatko Burić), što za sobom povlači niz škakljivih situacija, uključujući i jedan krvareći nos. Uz pomenute, u filmu igra i srpski glumac Miloš Timotijević, koji Alana moli „da se malo razvedri“, što bi se moglo gledati i kao molba upućena teškom i teretnom regionalnom filmu, od kojih Comic Sans odudara (no ipak se bavi ozbiljnim međuljudskim odnosima).

Dobrim delom sniman na poznatim ostrvima i priobalju hrvatskog Jadrana, Comic Sans je prava dramedija za vizuelno opraštanje od leta! Ko je bio na moru, nek se podseti, ko nije, nek mu primiriše!